недеља, 27. јануар 2019.

RECEPT ZA PALAČINKE

RECEPT ZA PALAČINKE

SASTOJCI:
-Potrebno je:
  1. 200 g brašna
  2. dva jajeta
  3. 1 dl ulja
  4. 3 dl mleka i malo mlake vode
  5.  kašičica soli i šećera

PRIPREMA:
  1. Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brasno,dodajte jaja i oko 2 dl mleka.Probajte da umutite i ako ne ide dodajte jos malo mleka 
  2. Savet testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom.Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.
  3. Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko bez grudvica,potom dodajte jos mleka,pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testokoje liči na čorbu.U umuceno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promesate.
  4. Savet:testo ce biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 min.
  5. U tiganj sipajte ulje, a kad se zagreje izručite ulje,tako da tiganj ostane masan.Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlacom testo,koje treba da bude ravnomerno rasporedjeno.Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka.Ostavite nekoliko trenutaka na ringli,a onda prevrnite nožem ili bacite u vis.
  6. Savet:Koristite teflonske tiganje jer ćete tako izbeci da vam se palačinke zalepe za dno,tjt. nece morati stalno da podmazujete tiganj.
  7. Čim se ispeče jedna strana palačinke,okrenite je na drugu stranu i pecite je koliko i prvu (otprilike jedan minut).

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.