RECEPT ZA PALAČINKE
SASTOJCI:
-Potrebno je:
- 200 g brašna
- dva jajeta
- 1 dl ulja
- 3 dl mleka i malo mlake vode
- kašičica soli i šećera
PRIPREMA:
- Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brasno,dodajte jaja i oko 2 dl mleka.Probajte da umutite i ako ne ide dodajte jos malo mleka
- Savet testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom.Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.
- Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko bez grudvica,potom dodajte jos mleka,pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testokoje liči na čorbu.U umuceno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promesate.
- Savet:testo ce biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 min.
- U tiganj sipajte ulje, a kad se zagreje izručite ulje,tako da tiganj ostane masan.Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlacom testo,koje treba da bude ravnomerno rasporedjeno.Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka.Ostavite nekoliko trenutaka na ringli,a onda prevrnite nožem ili bacite u vis.
- Savet:Koristite teflonske tiganje jer ćete tako izbeci da vam se palačinke zalepe za dno,tjt. nece morati stalno da podmazujete tiganj.
- Čim se ispeče jedna strana palačinke,okrenite je na drugu stranu i pecite je koliko i prvu (otprilike jedan minut).
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.